Groepscentrum Permanente Vorming
printpdf
Home » Opleidingen » Lerarenopleiding » Voor leerkrachten kleuteronderwijs » Masterclass Onderzoek en innovatie

Masterclass Onderzoek en innovatie

Wat is onderzoek en innovatie?

De interne kwaliteitszorg komt meer en meer in handen van de school zelf, en dus is er nood aan mensen die expertise opbouwen in het uitvoeren van praktijkonderzoek als middel om aan die kwaliteitszorg te werken. In deze masterclass Onderzoek en innovatie ontdek je hoe je je eigen praktijkonderzoek opzet en zo veranderingen in beweging zet.

Doel

In de masterclass onderzoek en innovatie maak je kennis met theoretische kaders voor praktijkonderzoek die je meteen toepast in je eigen onderwijspraktijk. Je leert op een andere manier kijken naar je eigen praktijk en leert op die manier werken aan de verbetering van de onderwijs- of schoolpraktijk.

Daarnaast leer je hoe dit kan bijdragen aan de verandering van individuen en (school)teams. Het levert niet alleen informatie en inzicht op, maar draagt bij aan je eigen praktijk en de vernieuwingsprocessen in je klas, je school en eventueel daarbuiten.

Aanpak

In de opleiding maak je kennis met theoretische kaders voor praktijkonderzoek die je meteen toepast in je eigen onderwijspraktijk.

Je leert op een andere manier kijken naar je eigen praktijk en er op een systematische manier verbeteringen in aan te brengen.

Daarnaast leer je hoe dit kan bijdragen aan de verandering van individuen en teams. De opleiding biedt een eerste ervaring in
praktijkonderzoek.

Doelgroep

Onderwijsprofessionals die zich willen verdiepen in het opzetten van een praktijkonderzoek en zo verandering willen initiëren in hun school.

Programma

Het programma omvat het opleidingsonderdeel ‘Onderzoek en innovatie’ en maakt deel uit van de Banaba Schoolontwikkeling.

Lesgevers

Diverse docenten die heel wat ervaring hebben met (begeleiden van) praktijkonderzoek.

Verloop

De Masterclass Onderzoek en innovatie omvat 6 studiepunten en loopt over één academiejaar. Het programma omvat ongeveer 15 lesdagen, telkens op vrijdag of woensdagnamiddag.

Toelatingsvoorwaarden

De opleiding richt zich tot iedereen die in het bezit is van een bachelordiploma en die relevante ervaring heeft in het onderwijs.

Meer info

Voor meer informatie over de inhoud kun je terecht bij Laura Demunter (laura.demunter@odisee.be).

Of breng een bezoek aan onze infostand op campus Brussel op 24 juni en 2 september 2017, telkens van 9u30 tot 13u.

Schrijf je hiervoor vlug in via mail naar gpv@odisee.be met vermelding van de infodag waarop jij graag aanwezig wil zijn.

 

 

Bijlage(n)

download Brochure
download Lesdata