Groepscentrum Permanente Vorming
printpdf
Home » Opleidingen » Lerarenopleiding » Voor leerkrachten kleuteronderwijs » Muzische vorming versus kunst?

Muzische vorming versus kunst?

Situering

Het lijkt soms alsof het twee verschillende dingen zijn: muzische en kunst. Nochtans: het zijn op alle vlakken elkaars spiegelbeeld. Dezelfde processen als die van de kunstenaar sturen een zinvolle muzische activiteit en zo’n activiteit kan in feite nooit los staan van de kunsten zelf: als inspiratie, als voorbeeld, als contrastpunt, als …

Programma

In deze workshop openen we de poorten van de kunsten en bekijken we hoe die ons kunnen inspireren voor een diversiteit aan muzisch materiaal. Ook bekijken we hoe we zinvolle linken kunnen leggen met kunst en kunstenaars en de kinderen methodisch ook zelf als kunstenaar kunnen aanspreken. Gaandeweg grasduinen we door de nieuwe methode ‘Periscoop’ van Averbode, die vanuit dit uitgangspunt is opgesteld.

Verwacht je aan een boel concreet materiaal, verwijzingen naar zinvolle bronnen en praktische tips.

Docent

Koen Boesman is theatermaker en theaterdocent uit de stal van de Toneelacademie van Maastricht. Hij geeft onder andere theaterlessen bij WISPER en aan de Toneelacademie van Maastricht en regisseert bij diverse gezelschappen zoals TG Vagevuur, De Waancel, Cie Tarteren, enzovoort. Hij was mede-oprichter en coördinator van de kunsteducatieve vzw zZmogh (nu Daskunst), artistiek coördinator van de theaterafdeling van WISPER-Gent en schreef mee aan diverse boeken en methodes rond muzische vorming (Groot Applaus, Muzomax, Periscoop).

Locatie

Deze workshop vindt plaats op Campus Waas, Hospitaalstraat 23 te 9100 Sint-Niklaas.