Groepscentrum Permanente Vorming
printpdf
Home » Opleidingen » Lerarenopleiding » Voor leerkrachten lager onderwijs » DOEWAP #5: Zingen met kinderen in je klas (Sint-Niklaas)

DOEWAP #5: Zingen met kinderen in je klas (Sint-Niklaas)

Liedjes voor in de klas

Hoe maak je van het zanguurtje een gezellig beweeg- en speelmoment? Met Doewap leer je liedjes die perfect aansluiten bij tal van klasthema’s. Tegelijk krijg je ideeën aangereikt om de liedjes meteen in je eigen klas te zingen.

Situering

Koor&Stem organiseert onder de noemer Doewap regelmatig workshops om je bekend te maken met nieuwe en vertrouwde kinderliederen die aansluiten bij de klasthema’s van de lagere school.

Na de workshop kan je via een code de bundel downloaden met de teksten, partituren, mp3’s en lestips van alle gezongen liedjes. Benieuwd? Neem alvast een kijkje op www.doewap.be.

DOEWAP #5: Zingen met kinderen in je klas

Hoe leer je liedjes aan? Waar moet je op letten als je met kinderen zingt in de klas? Hoe introduceer je ritme en beweging? Hoe gebruik je zingen in combinatie met meertaligheid?

Tijdens deze workshop ontdek je nieuwe liedjes die je gemakkelijk kunt aanleren én die bovendien aansluiten bij de klasthema’s. We werken ook met liedjes van buiten Europa. Zodat kinderen van hier liedjes van daar leren en andersom. 

Wil je met me naar… is een jazzy nummer van Mirjam de Wit op tekst van Joke Van Leeuwen, Nieuwjaarsbrief is een gezongen nieuwjaarswens die de gesproken brief kan vervangen, Laci en ik een stevig rocknummer dat alle stoere kinderen zal aanspreken. Met het weemoedige Ilgaz reizen we naar Turkije, Plouf tizen leert je acht woorden berbers en Ya tiri brengt ons naar Irak.

Doelgroep

Leerkrachten lager onderwijs.

Docente

Sofie Thoen geeft vocaal en educatief advies.

Locatie

Odisee-Campus Waas, Hospitaalstraat 23 te 9100 Sint-Niklaas.