Groepscentrum Permanente Vorming
printpdf
Home » Opleidingen » Sociaal-agogisch werk » Opvoeding - relaties - gezin » Eigen Kracht-conferenties: de kracht van een methodiek

Eigen Kracht-conferenties: de kracht van een methodiek

Doel

Maximaal inzetten op de kracht van gezinnen... hoe maak je dat waar in de praktijk?

Eigen Kracht-conferenties vzw werkt volgens een besluitvormingsmodel dat de eigen krachten en verantwoordelijkheden van gezinnen en hun omgeving maximaal aanspreekt.

Programma

Tijdens deze bijscholing maak je kennis met de principes van een Eigen Kracht-conferentie, leer je hoe je die concreet toepast en discussieer je over de haalbaarheid en de ethische aspecten van deze methodiek.

Als deelnemer kan je eigen casussen aanbrengen. Zo krijg je ook inzicht in je eigen manier van handelen met, en kijken naar gezinnen.

Doelgroep

Deze bijscholing richt zich tot organisaties en hulpverleners die gezinnen en jongeren ondersteunen. Ook lokale beleidsmakers kunnen hier veel opsteken over samenwerking tussen organisaties, diensten en gezinnen.

Docent

Mirjam Beyers is bachelor in de Gezinswetenschappen. Ze werkt als trainer-supervisor voor Eigen Kracht-conferenties vzw en is auteur van het boek ‘Eigen Kracht-conferenties, burgers aan zet.’