Groepscentrum Permanente Vorming
printpdf
Home » Opleidingen » Sociaal-agogisch werk » Persoon en organisatie » Active reviewing - Actief stilstaan bij ervaringen

Active reviewing - Actief stilstaan bij ervaringen

Reflectie, activatie en creativiteit

Als deelnemer krijg je aan de hand van groepsopdrachten ervaringen aangeboden, gevolgd door active review werkvormen. De werkvormen worden besproken op metaniveau en er worden linken gelegd naar jouw praktijkcontext. De tweede dag krijg je de kans om met de andere deelnemers zelf aan de slag te gaan. Je kan op basis van jouw eigen praktijkcontext een activiteit aanbieden en active review werkvormen uitproberen.

De theorie die aangebracht wordt staat in functie van het praktijkgedeelte en is niet het doel op zich.

Active reviewing met groepen

Leren in groep heeft een meerwaarde. Mensen groeien doorheen interactie met elkaar. Active reviewing is dan ook onlosmakelijk verbonden met groepsprocessen die zich ontwikkelen. Dit sluit echter de toepassing van Active Reviewing in individuele leerprocessen niet uit.

Programma

Tijdens deze vorming willen we antwoorden krijgen op:

  • Wat is active reviewing?
  • Wat heeft active reviewing met leren te maken?
  • Welke active reviewing werkvormen bestaan er?
  • Waarom en hoe zet je active reviewing werkvormen in?

Doelgroep

Werk je met kinderen, jongeren, jongvolwassenen of volwassenen? Ga je graag met een groep actief aan de slag in functie van een leerproces? Wil je mensen optimaal laten leren uit hun ervaring? Ben je op zoek naar minder 'talige' vormen om je deelnemers met elkaar te laten communiceren, naar manieren om het gesprek op gang te helpen? Sta je open voor ervaringen en kennis van mededeelnemers? Ga je graag actief en creatief in groep aan de slag?

Antwoord je positief op deze vragen? Dan is de vorming ‘Active Reviewing’ zeker iets voor jou!

Docenten

Philip De Zommers (Odisee) docent in de opleiding Orthopedagogie en buitensport-educator.

Liza Lauwers (Nature) outdoor trainer en begeleidster van ervaringsgerichte programma’s voor uiteenlopende (doel)groepen.